5 Ekim 2016 Çarşamba

MARIANA ABRAMOVIC

Yugoslav asıllı performans sanatçısıdır. 1960' larda ortaya çıkan "body art" adlı sanat akımının en önemli temsilcilerindendir. Fiziksel ve zihinsel sınırları zorlayan konular üzerine araştırma yapar ve bu alanlar üzerine performanslar sergiler.

Bu giriş konuşması çeşitli arama motorlarına Mariana  Abromoviç yazdığınızda kolayca bulabileceğiniz bir yazıdır. Bir performans sanatçısı için yazılmış ortalama kuru bilgilerdir.
Marina Abramovic'in performanslarının temelinde "insanları özgürleştirmek" kavramı yatmaktadır. Abramovic bu özgürleştirmenin önce insanın kendi içinden, ruhundan başladığını sonra bedeninin bir enstrüman gibi bu özgürleşme hareketine eşlik ettiğini performanslarında izleyiciyle buluşturur

İçinize dokunur, zihninizi harekete geçirir, kim olduğunuzu sorgulatır, norm, kime göre ve neye göre dilemmasını avuçlarınızın içine bırakır. Bütünün bir parçasısınız ama bu bütünün içinde ne kadar işlevselsiniz. Anlaşılmak istiyorsunuz ama siz kendinizi anlamayı başarabildiniz mi?

Özgürlük önce ruhla başlar. İçinize dönün, sınırlarınızı ölçün ve zorlayın kendinizi. Yüzleşin, insanın en zor başardığı şeylerin başında kendisiyle yüzleşmesi gelir bence. Kendi içsel yolculuğunu tamamlamamış insan yarımdır. Tamamlanın.

Yazmaya devam etsem söyleyecek ve anlatacak çok şey var. Bence siz bu filmi izleyin. İçinize bir bakın. Ruhunuzun kabuğu bedeniniz ve ruhunuz birbirlerine iyi bakıyorlar mı? İyi yüzleşmeler diliyorum.


http://unutulmazfilmler.co/marina-abramovic-the-artist-is-present-sanatci-aramizda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder